För intresserade

Här har vi samlat en del matnyttigt för dig som är intresserad av flyg och flyghistoria. Här finns en kronolgi över flyget i Sverige, översikt av flyghistoriska publikationer, uppgifter om platser man kan besöka eller event man kan delta i.

Vi försöker hålla dessa uppgifter uppdaterade efter bästa förmåga, men kan inte alltid garantera att allting stämmer då vi lever i en föränderlig värld och en del av det vi hänvisar till här inte sköts av oss.

Vi hoppas dock att ni ska finna mycket intressant här. Har du något som du tror skulle vara av intresse för andra flygintresserade och som du inte hittar här kontakta oss gärna via kansli@flyghistoria.org så ska vi se om vi kan få med det.

Flyg i Sverige, Kronologi

Här kan du läsa en genomgående Kronologi över Flyget i Sverige. Först publicerad i Flyghistorisk revy år 2000 men vidareutvecklad här.
LÄS

100 år i svenskt luftrum

Under året 2010 firades att flyget i Sverige fyller 100 år. Det finns tre goda anledningar att räkna 1910 som flygets födelseår i Sverige
SE MER

Publikationer

För de flyghistoriskt intresserade så finns det mycket skrivet att ta del av. Här försöker vi samla information om var ni kan hitta intressant information.
SE MER

Kommande flygevent

Här har vi samlat information om event med svenskt flyghistoriskt intresse. Besök olika flydagar runt om i Sverige och våra grannländer.
SE MER

Museer

SFF har som ambition att hålla en lista uppdaterad med museer med flyganknytning. Här listar vi de vi känner till runt om i Sverige.
SE MER

Flygminnesmärken

Här finns information om olika typer av flygminnesmärken kring Svensk flyghistoria som du kan besöka.
SE MER

Flygdagar genom tiderna

Här finns information om olika flygdagar som arrangerats i Sverige genom tiderna. Senaste åren tar vi även med internationella flygdagar.
SE MER

Förband, flygflottiljer och kamratföreningar

Uppgifter om flygvapnets flottiljer och kamratföreningar.
SE MER

Diskussionforum

Vi har ett öppet diskussionsformum där vi delar information om sådant som är av intresse för Svensk flyghistoria.
SE MER
Copyright © SFF