Skip to content

Medlemsvärvning

Värvning av nya medlemmar är mycket viktig för SFF:s framtid, och för att kunna bibehålla den höga kvalitet vi har på SFT och årsböckerna. Av t.ex. åldersskäl förlorar vi ett antal medlemmar varje år.
För att hålla medlemsantalet i balans behöver vi därför rekrytera nya.

Här har våra medlemmar en mycket viktig roll att spela. Värvning av flygintresserade vänner och bekanta är nämligen mycket betydelsefull för att nå den medlemstillväxt som är så viktig för SFF!

Dessa personliga värvningsinsatser, som våra medlemmar gör har under flera år burit mycket god frukt. Därför fortsätter vi den framgångsrika kampanjen även i år – du hänger väl med.

Du som redan är medlem – värva en eller flera av dina flygintresserade vänner att liksom du bli medlem i SFF. Medlemsavgiften är ju inte mer än 395 kr per år, så man får verkligen valuta för pengarna! 

Som tack för dina insatser får du en värdefull premie för varje ny medlem du värvar. Premierna består av ett urval av böcker och flygfilmer ur Medlemsservice sortiment att välja bland. Listan med premier är för närvarande under översyn. En aktuell lista läggs ut under januari 2021. Du deltar dessutom i år i en tävling med fina priser, som framgår längre ner.  Där framgår också hur du skall gå tillväga för att registrera en värvning.

Ett bra hjälpmedel vid värvning är vår trevliga informationsfolder som visar på alla fördelar med att vara medlem i SFF. Foldrar finns hos regionerna och kan även beställas hos SFF:s kansli och hos Medlemsservice (se mejladress och telefonnummer nedan).

Hos Medlemsservice finns även riklig tillgång till tidigare nummer av SFT, som också kan beställas och delas ut till potentiella medlemmar för att väcka intresse för vår förening.
Dessutom finns på hemsidan en länk till en tidigare utgiven SFT som utan inloggning kan läsas som ett smakprov.

En informationsfilm finns både visnings- och nerladdningsbar på SFF:s hemsida. Den ger på 7 minuter i ett nötskal en presentation av alla medlemsförmånerna. Filmen är idealisk att visa i alla sammanhang där man får möjlighet att presentera SFF!

Det är klart, att alla flygintresserade i landet skall vara medlemmar i SFF, så sätt igång och sprid budskapet, värva medlemmar och utnyttja möjligheten att få värdefulla premier! 

Har du frågor om kampanjen när det t.ex. gäller praktikaliteter, så ber vi dig att kontakta SFF Kansli på telefon 08 – 667 71 70 eller kansli@flyghistoria.org. Även SFF Medlemsservice kan kontaktas på medlemsservice@flyghistoria.org

Varmt tack för dina värvningsinsatser, och lycka till!

Sammanfattning:

 1. För medlemsvärvning

    – För varje ny medlem du värvar får du fraktfritt en bok / dvd i premie.

    –  Du deltar 2021 i en pristävling. Priserna listas nedan.

Så här går det till:

A. Du värvar ”Bertil” som ny medlem. ”Bertil” betalar själv medlemsavgiften.

 1. Fyll i anmälningsformuläret som finns på hemsidan eller formuläret i informationsfoldern. Du kan även välja att kontakta SFF kansli och meddela att du värvar ”Bertil” samt uppge vilken premie du önskar.
 2. Glöm ej fylla i ditt namn, telefonnummer och e-postadress i det särskilda fältet för värvare i anmälningsformuläret på hemsidan eller i informationsfoldern. Samma gäller om anmälningen görs per telefon.
 3. Då betalning för ”Bertils” medlemskap mottagits, skickas medlemskort till ”Bertil” samt inloggningsuppgifter till medlemmars sida på hemsidan. Då har ”Bertil” tillgång till en mängd intressant lösenordsskyddad information och till vårt mycket omfattande bildarkiv och mycket annat.
 4. Vi skickar då också fraktfritt önskad värvningspremie till dig. Du måste höra av dig till Medlemsservice och uppge vilken bok/dvd du önskar få.

B. Du värvar ”Bertil” som ny medlem genom gåva.

 1. Fyll i anmälningsformuläret som finns på hemsidan eller i foldern och uppge i meddelandefältet att det är en gåva och att du skall betala medlemsavgiften. 
  Du kan även välja att kontakta SFF kansli och meddela att du värvar ”Bertil” samt uppge att det är en gåva från dig.
 2. Då betalning från dig för ”Bertils” medlemskap mottagits, skickas medlemskort till ”Bertil” samt inloggningsuppgifter till medlemmars sida på hemsidan. Då har ”Bertil” tillgång till en mängd intressant lösenordsskyddad information och till vårt mycket omfattande bildarkiv och mycket annat.
 3. Vi skickar då också fraktfritt önskad värvningspremie till dig efter att du meddelat vilken premie du önskar.

Här är listan med premier att välja bland:

Välj en av dessa böcker:

 • Flygande möten. Göte Rosén 159 sid
 • Flyghobby 2. Freddy Stenbom 96 sidor inb.
 • Det svenska militärflygets debut II. Malmen 1913. Börje Räftegård. 124 sid 18×24 cm inbunden.
 • Svenska Vingar 9, Flygplan på vykort. Blom/Räftegård, 192 sidor inbunden.
 • Faktabok om Gripen. JAS AB/Flygvapnet. 172 sidor häftad.
 • Palle Mellblom – lite snack och mycket verkstad. Lars Olefeldt. 248 sidor inbunden.
 • Flygtiga minnen 2. Sölve Fasth. 257 sidor inbunden.
 • Team 60. Flyghistorisk Revy 2018. 239 sidor inbunden inkl en dvd.
 • Henry Kjellson, vår förste flygdirektör. ÖFS. 124 sidor inbunden.
 • Ö1 Tummelisa. Göran Danbolt. 112 sidor inbunden.
 • Sunne Flygklubb genom tiderna. Hardy Häggman. 151 sidor A4, inbunden
 • Northrop Delta. AB Aerotransport. Rob Mulder. 176 sidor A4 inbunden.

Eller välj två av dessa böcker:

 • Tionde flygflottiljen 70 år. Bulltofta 1940-1945. 50 sidor A4 häftad.
 • Första flygningen i Göteborg 1911. Ulf Delbro. 16 sidor A4 häftad.
 • Minnen från AB Värmlandsflyg 1946-1950. Karl-Eskil Sahlman.
 • Över alla gränser.Flyghistorisk revy. Åke Liljeberg
 • Saab 17 flyger igen. Bo Widfeldt. 34 sidor A4 häftad.

Eller välj en av dessa filmer:

 • Militär flygutbildning på Ljungbyhed. AMF/SFF: Sju unika FV-filmer. Speltid: 1 tim 27 min.
 • Ledarskap i Flygvapnet genom tiderna. Seminarium på Flygvapenmuseum.

Värvningstävling 2021 – priser:

 • Du som värvar minst två medlemmar under 2021 deltar i utlottning av en kostnadsfri simulatorflygning.
 • Du kan välja en profilprodukt i stället för en simulatorflygning.
 • De som värvat flest medlemmar deltar i utlottning av en flygtur.
 • Minst fem nya medlemmar ger ett års fritt medlemskap i SFF.

Med reservation för ev. ändringar.

Lycka till med dina värvningsinsatser!

 
 
 

Checka in/ut hos SFF

Ange din e-postadress och lösenord i fälten nedan för att logga in.

Observera att om du redan är inloggad så loggar du ut från denna ruta också (Länken “Logga ut” i blått längst ner).

Får du problem så titta i “Hjälp-menyn”! 

Lite hjälp för att hantera SFF hemsida

Navigering

Hemsidan har alltid de översta menyerna tillgängliga (förutom om man kommit vidare till någon annan hemsida, ex. Webshop).

Det finns ett antal sätt att “förflytta sig”:

 • Via den övre blå menyn, där man kommer direkt till vald sida alt. där det finns en liten trekant där man kommer till undermenyer.
 • Under den blå menyn finns ett vitt fält med blå knappar; dessa leder direkt till speciella funktioner.
 • När man “rullat” en bit ner på en sida så dyker en upp nere till höger; Klicka på den och du kommer direkt upp till starten av sidan.
 • Om man har kommit vidare till en ny sida via en eller flera tidigare sidor (dvs. via länkar) och vill komma åter till någon av dessa tidigare sidor: Använd din webläsares bakåtpil (uppe till vänster) som ser ut ungefär så här: .
  Speciellt när man kommit över till någon annan hemsida, ex. Forum, så är detta ett sätt att ta sig tillbaka.
 • Om man någonstans vill ta sig direkt till startsidan så kan man alltid klicka på antingen Start på den blå menyn eller på SFF-loggan högst upp.

 

Logga in och logga ut

Den som är medlem kan logga in på hemsidan och får då tillgång till extra information. Bl.a. kan man då komma till SFF Digitalt bild- och mediearkiv.
Logga in gör man via knappen uppe till vänster; “Medlem: Logga in/ut här!”.
Logga ut görs med samma knapp!

Medlem måste ha angivit e-postadress för att kunna logga in. Denna e-postadress är också det “Username” man skall ange tillsammans med det lösenord man registrerat i medlemsregistret.

När du är inloggad så ser man på den blå menyn till höger sitt login-namn följt av “inloggad!” 

Om du inte är medlem så kan du enkelt fixa det genom att  klicka här! Det finns även flera ställen på hemsidan där du komma till medlemsanmälan.

När du är inloggad kan du komma åt det som ligger under knappen ”Medlemmars sida”, t.ex. SFF Publikationer och Digitalt bild- och mediearkiv. 

Medlem som har glömt lösenordet:
Klicka på “Logga in/ut” uppe till vänster och “Lost your password?”: Här skriver man sedan den epost-adress som man loggar in med. Ett mail med instruktioner kommer därefter att skickas till denna adress.

Logga in på Medlemssystemet:
Medlemmar kan logga in på medlemssystemet för att själva administrera sina egna medlemsuppgifter.
Om du skall logga in på Medlemssystemets hemsida (via menyn Medlem/Logga in på medlemssystemet) så är det samma användar-id och lösenord, och om du glömt lösenordet så finns även där en länk som fungerar på motsvarande sätt som ovan.

Vid problem med inloggning så kontakta antingen Medlemsregister, Medlemsservice eller Kansli; Kontaktuppgifter finns nederst på sidan eller under menyn “Om SFF/Kontaktuppgifter”. 

Digitalt bild- och mediearkiv

Detta når inloggad medlemmar via antingen knappen “Medlemmars sida(inloggad medlem)” eller knappen Bild- & Mediearkiv(inloggad medlem). 
Man kommer efter detta till en ny separat sida där man kan söka i det digra arkivet!
Observera att det finns en separat sida med instruktioner för sökning som nås via länken “Instruktioner för sökning” uppe till höger på mediearkiv-sidan.
När man vill åter till hemsidan så får man antingen “backa” tillbaka med webläsarens vänsterpil uppe till vänster, eller ange hemsidans adress (flyghistoria.org) i adressfältet.

 

Forum

Knappen “Forum” länkar dig direkt vidare till den separata Forum-sidan. 
Här behövs ett separat login om man vill logga in – Se “FAQ” eller “Bli medlem” på Forum-sidan!

 

SFF Webshop

Knappen “SFF Webshop” länkar dig direkt vidare till den separata SFF Webshop-sidan. 
Obs. att på första sidan här skall du klicka på “Svensk Flyghistorisk Förenings Webshop” uppe till vänster för att komma till själva butiken.
Här behövs inget login, men enbart medlemmar kan handla i denna webbutik.

 

SFF Profilprodukter

Knappen “SFF Profilprodukter” länkar  direkt vidare till en hemsida med SFF profilprodukter (ex. skjortor, jackor, väskor mm.) hos en extern leverantör. Här  kan man beställa och betala dessa produkter, men detta sker direkt med leverantören. SFF är alltså inte inblandad i själva försäljningen eller leveransen utan all kontakt sker med leverantören direkt. 

 

Start-menyn & SFF-logotypen

Denna meny längst till vänster tar dig alltid direkt till första sidan. 
Även ett klick på SFF-loggan tar dig alltid direkt till första sidan.

Längst ner på sidan

Finns traditionell allmän kontaktinfo samt möjligheten att följa SFF på Facebook. 

Mobila enheter och mindre skärmar

SFF hemsida anpassar sig till olika skärmstorlekar, speciellt då mobila enheter som mobiltelefoner och surfplattor (man kan även prova detta genom att minska fönstret på sin PC/Mac).
På en mindre skärmyta så ändrar sig menyer och text så att det inte blir så ”brett” och istället ”förlängs” hela innehållet.
Menyer nås genom att klicka/peka på ”fyrkanten med de tre strecken” (hamburgare kallas den också) högst upp.