Hjulmarknaden i Solna är ett årligt jippo främst, och vilket namnet antyder, för modelljärnvägsentusiaster. Hobbyn är större än man tror, vilket också antalet utställare och besökare skvallrade om. Hobbyn handlar också om trafiknostalgi, och dit vill vi också gärna räkna intresset för flyghistoria. SFF valde därför att återigen ”visa flagg” på Hjulmarknaden, med medlemsvärvning och bokförsäljning samt att inte minst besvara mängder av flyghistoriska spörsmål eller att bara prata flyg i största allmänhet. Det var ständigt besökare i SFF lilla monter på några kvadratmeter utmed en långsida i Solnahallen dit Hjulmarknaden flyttat efter år i bland annat Stadshuset och Frihamnen. Vi stod granne med Balkong Förlag som med sitt stora sortiment av nostalgisk litteratur fungerade lite som en draghjälp. Bra, ty SFF utställningsmateriel lämnar en del i övrigt att önska, som beachflagga, rollup, bildspel med mera.

De som bemannade SFF-bordet var Christina Lindberg, Ola Laveson, Kjell Hallbjörn och undertecknad som ansvarig för montern och förberedelsearbetet.

Text och foto: Lennart Berns

Många besökare
Solnahallen kryllade under Hjulmarknaden av besökare, de flesta tågentusiaster. Utbudet av tågmodeller och tåglitteratur var överväldigande.

 

Bemanning
De som höll SFF flagga högt på Hjulmarknaden var Lennart Berns, Christina Lindberg, Kjell Hallbjörn och
Ola Laveson.

 

Tåg i långa banor
En av tågmontrarna uppvisade denna bana med bland annat pysande och stånkande ångdrivna lokomotiv.