Text: Lennart Berns

Arbetet med att restaurera Arlanda Flygsamlingars Albatros B.II från 1917 fortskrider. Kroppen är i huvudsak klar utom bland annat vissa inredningsdetaljer, och vingarna har återskapats. Det ena vingparet är nu klätt och väntar bara på att lackas. Arbetet med denna klenod, som äger rum tisdagar och torsdagar, kan numera följas av intresserade besökare efter att samlingarna nu åter öppnat portarna efter pandemin.

Ett annat arbete som kan följas är restaureringen av f d Rikets Allmänna Kartverks fotograferingsflygplan Nord Martinet. Ytterligare ett spännande projekt att följa är restaureringen av en ultralätt Mitchell P-38.

Besökstider, karta till samlingarna, inträdesavgifter och liknande framgår av www.arlandaflygsamlingar.se.

Karl Rydling och Bengt Emilsson är två av volontärerna som arbetar med Albatrosflygplanet, vilket en gång i tiden tillverkades av Nordiska Aviatik i Midsommarkransen. Till vänster skymtar en av de nyklädda vingarna.                   Foto Lennart Berns.K