Text och Foto: Sven-Erik Jönsson 

Även om det är Corona-tider, så behöver den som har ett flygcertifikat upprätthålla sin flygrutin.
Den 4 juni var vädret fint och jag bestämde mig för att göra en något annorlunda flygtur. Lämnade in en färdplan från Halmstad längs Öresund söderut och rakt över Kastrup, för att strax efter passage av flygplatsen svänga tillbaka mot Sverige.
Flygningen gjordes med en Piper PA-28 Warrior. Eftersom det var en internationell flygning, så hade jag lämnat in en färdplan före start.
Flygledarna på Kastrup hade inte mycket att göra och accepterade en ILS inflygning mot bana 22R, dock med tydlig order att jag inte fick sätta hjulen i banan, sannolikt pga att danskarna inte accepterar inresa till Danmark och en landning hade då betraktats som inresa. Det skulle också  blivit en orimligt hög landnings- / startavgift på minst några tusen kronor, trots att landningen med ett så litet flygplan bara skulle ”varit en mjuk smekning” mot landningsbanan. Möjligen var de också rädda att jag skulle kunna smitta banan med Corona från Sverige….

På plattorna stod mängder med SAS kärror och ett antal Boeing från Norwegian, det påstås att det stod ca 80 flygplan parkerade. På Ängelholm står 11 st ATR-76 som tillhör BRA Flyg och på Arlanda finns en hel del flygplan parkerade.