Välkommen till:

opendorrArkiv

Arkivet!

I SFF arkiv på Östermalmsgatan 87 i Stockholm finns mer än 5.000 olika böcker och unika dokument som behandlar både civilt och militärt flyg - en veritabel guldgruva för alla som söker detaljfakta om flyget.

Tidskriftsamlingen är mycket komplett med ca 300 olika titlar av svenska och utländska tidskrifter från 1900-talets början fram till idag.

Filmarkivet består av cirka 1500 titlar. Huvuddelen utgörs av dokumentärer, filmade föredrag av olika personer från 1970-talet och framåt, flygplansbeskrivningar, referat från flygdagar samt spelfilmer med intressant flyghistoriskt innehåll. Spelfilmerna sträcker sig från 1930-talet och framåt.

Medlemmar har dessutom tillgång till föreningens unika digitaliserade mediearkiv, innehållande bl.a. mer än 180.000 bilder, ett omfattande ljudarkiv samt ett filmarkiv under uppbyggnad. Allt detta direkt i datorn, surfplattan eller telefonen – en unik flyghistorisk skatt som är ovärderlig för alla medlemmar som söker bilder, filmer eller ljudupptagningar för en mängd olika syften! Inte minst modellbyggare har stor nytta av bildarkivet.

 

SFF arkiv är ett rent forskningsarkiv och håller normalt öppet tisdagar kl 09-16, övriga tider efter överenskommelse. 

Hjärtligt välkomna att besöka arkivet!

För att säkerställa att vi har bemanning vid besöket så måste vi få en föranmälan om besök - Denna görs till SFF Kansli:

Telefon: 0706 - 22 10 00 alt. 
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mer info om adress mm: SFF kansli

Se mer om arkivets olika avdelningar vid respektive undermenyer uppe till vänster (alt. de tre strecken (TreStreckMeny) högst uppe till vänster om du har mindre skärm)!