Kontaktperson:

Carl-Olof Emanuelsson

Södra Vägen 30
412 54 Göteborg

031-18 30 38

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Övrig info:

SFF Göteborg samverkar med FTF, Flygtekniska Föreningen i Göteborg. Medlemmarna är välkomna att kostnadsfritt delta i båda föreningarnas mötesverksamhet. Obligatorisk föranmälan till FTF:s möten gäller. http://flygtekniskaforeningen.org/

 

Program SFF Region Göteborg

Våren 2019

Torsdagen den 7 februari. Vi inleder med årsmöte därefter håller SFF:s ordförande Thomas Allard ett föredrag med titeln ”En odyssé över ett arbetsliv med pojkdrömmar”.

Tid: Kl 19. Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg

 

Torsdagen den 7 mars. Flyghistorikern och flygboksförfattaren Håkan Gustavsson berättar om ”Svenska flygare i strid under andra världskriget. Svenskar i Luftwaffe, RAF, USAAF och finska flygvapnet”.

Tid: Kl 19. Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg

 

Torsdagen den 4 april. Välkände och mångårige SFF-medlemmen Sven-Erik Jönsson berättar om "Förberedelser, genomförande, erfarenheter och personliga tankar som pilot vid ferryflygningar över Atlanten av enmotoriga flygplan."
Sven-Erik, som är huvudansvarig för uppbyggnad av SFF:s bildarkiv från ingenting till i dag mer än 180 000 inskannade bilder kommer även att informera om hur sökmotorn till bildarkivet fiúngerar och ge tips om hur man som medlem gör för att ta del av bilderna.

________________________________

 

Hösten 2019

Tid: Kl 19. Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg

Torsdagen den 3 oktober:   Bo Andersson, tidigare pilot på Transportdivisionen F7, håller ett föredrag med rubriken "Med husvagn till Sydamerika - En spännande flygning med TP84 Hercules."

 

Torsdagen den 7 november:  Åke Wargh, f.d. Saab-anställd pilot berättar om sina erfarenheter vid otaliga demo-/ferryflygningar med Saab 340 och 2000.
Åke, numera pensionär spakar fortfarande dessa maskiner då och då, senast Saab 340 mellan Karlstad och Stockholm kring påskhelgen i år.

 

Torsdagen den 5 december:  Program ej fastställt.