Kontaktperson:

Carl-Olof Emanuelsson

Södra Vägen 30
412 54 Göteborg

031-18 30 38

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Övrig info:

SFF Göteborg samverkar med FTF, Flygtekniska Föreningen i Göteborg. Medlemmarna är välkomna att kostnadsfritt delta i båda föreningarnas mötesverksamhet. Obligatorisk föranmälan till FTF:s möten gäller. http://flygtekniskaforeningen.org/

 

Planerade evenemang våren 2018:

 

  • Mån 5 feb: Vi inleder med årsmöte, och sedan gästas vi av överste Christer Hjort, som berättar om sitt flygarliv i Flygvapnet med fokus på den mångåriga uppgiften som uppvisningspilot med Viggen i Sverige och utomlands.

  • Mån 5 mar: Bengt Tegnhed berättar: ”När jag åt middag med Grace Kelly är en episod i ett flygarliv som började som 13-åring i Halmstad Flygklubb och via Arméflyg med flygplan och helikopter, Ostermans i Stockholm, pilot, instruktör och certifikat-kontrollant, Grönland, Spetsbergen, Fokker F28 på Linjeflyg och Boeing 737 på SAS och som ännu pågår som överårig helikopterinstruktör.”

  • Mån 9 apr: Ulf Edlund, tidigare ordförande i SFF och ingenjör på Saab berättar om flygplan 37 Viggen.

 

Planerade evenemang hösten 2018:

 

SFF-Göteborgs höstprogram bygger på att tre jubileer skall uppmärksammas vid var sin träff:
GV 38 80 år, Saab 29 Tunnan 70 år och JAS 39 Gripen 30 år.

Tisdagen den 9 oktober. Tema Tunnan. Flera intressanta inslag med tyngdpunkt på två föredrag.: ”Saab 29 Tunnan – en milstolpe i svensk flygteknik”, av Göran Danbolt, ÖFS, samt ”Så tillverkades Tunnan”, av Ulf Edlund SFF. Vi får även information om bakgrund och dagsläge för den J29F som finns utställd i Aeroseum . Planen är dessutom att få lyssna till någon tidigare Tunnan-pilot från F9.

Plats: Aeroseum, Holmvägen 100, Göteborg. OBS Platsen!      
Tid: Kl 17:30
Samling vid Östra nerfarten. Fritt inträde från kl 17:15

Tisdagen den 6 november: Tema Göteborgs Veteranflygsällskap och Götaverken GV 38. Efter en kort inledning med bakgrunden till Götaverkens satsning på flygplantillverkning berättar Ralph Duell m.fl. om Göteborgs Veteranflygsällskaps bygg- och renoveringsverksamhet och om de olika projekt som GVFS haft och har sedan starten 1980. Fokus läggs på den första GV 38:an, SE-AHC som flög ffg i oktober 1938, och som GVFS renoverat till nyskick. Tillfälle ges att på plats beskåda GVFS verksamhet i Berget.

Plats: Aeroseum, Holmvägen 100, Göteborg. OBS Platsen! 
Tid: Kl 17:30                                                                                                                                                   
Samling vid Östra nerfarten. Fritt inträde från kl 17:15

Onsdagen den 5 december. Tema Gripen. Stig Holmström, provflygaren som för 30 år sedan, i december 1988 var först i luften med Gripen berättar om sitt flygarliv med fokus på utprovningen av detta flygplan. Stig Holmström är ordförande i ÖFS, Östergötlands Flyghistoriska Sällskap.

Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg. OBS Platsen!
Tid: Kl 19:00

____________________________

 

Program SFF Region Göteborg våren 2019

Torsdagen den 7 februari. Vi inleder med årsmöte därefter håller SFF:s ordförande Thomas Allard ett föredrag med titeln ”En odyssé över ett arbetsliv med pojkdrömmar”.

Tid: Kl 19. Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg

 

Torsdagen den 7 mars. Flyghistorikern och flygboksförfattaren Håkan Gustavsson berättar om ”Svenska flygare i strid under andra världskriget. Svenskar i Luftwaffe, RAF, USAAF och finska flygvapnet”.

Tid: Kl 19. Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg

 

Torsdagen den 4 april. Program ej fastställt.

Tid: Kl 19. Plats: Radiomuseet, Anders Carlssons gata 2, Göteborg