Skip to content

Medlemsvärvning

Värvning av nya medlemmar är mycket viktig för SFF:s framtid, och för att kunna bibehålla den höga kvalitet vi har på SFT och årsböckerna. Av t.ex. åldersskäl tappar vi ett antal medlemmar varje år. För att hålla medlemsantalet i balans behöver vi därför rekrytera nya.

Många nya medlemmar tillkommer genom att de t.ex. läst om SFF på Facebook eller fått en informationsfolder vid ett flygmuseibesök eller på annat sätt och då gjort en medlemsanmälan. Men för att balansera det årliga bortfallet är vi även beroende av personliga värvningsinsatser vid flygdagar, modellmässor och liknande samt värvning av vänner och bekanta. Här har våra medlemmar en mycket viktig roll att spela. Värvning av flygintresserade vänner och bekanta är nämligen mycket betydelsefull för att nå den medlemstillväxt som är så viktig för SFF!

Dessa personliga värvningsinsatser, som våra medlemmar gör har under flera år burit mycket god frukt. Därför fortsätter vi den framgångsrika kampanjen även i år – du hänger väl med!
Du som redan är medlem – värva en eller flera av dina flygintresserade vänner att liksom du bli medlem i SFF. Som tack för dina insatser får du en värdefull premie för varje ny medlem du värvar.

Premierna består av ett brett urval av böcker och flygfilmer ur Medlemsservice sortiment att välja bland. Listan över premierna finner du längre ner i texten. Där framgår också hur du skall gå tillväga för att registrera en värvning.

Ett medlemskap i SFF ger väldigt mycket, det anser våra medlemmar unisont. Det borde därför vara lätt att ”tala för varan” – tidskriften, årsboken, regionträffarna, bild- och bokarkivet, förmånspris hos Medlemsservice med landets största sortiment av flyglitteratur och filmer, rabatter på flygmuseer, hotell m.m. plus SFF:s omfattande arbete för att bevara svensk flyghistoria – allt sammantaget är ett mycket starkt kort att sälja in.

Medlemsavgiften för allt detta är ju inte mer än 395 kr per år, så man får verkligen valuta för pengarna! Dessutom får varje ny medlem som välkomstgåva både en rabattcheck om 20% på Medlemsservice produkter och en tidigare utgiven årsbok, något du kan locka med när du värvar.

Ett bra hjälpmedel vid värvning är vår trevliga informationsfolder som kort visar på alla fördelar med att vara medlem i SFF. Foldrar finns hos regionerna och kan även beställas hos SFF:s kansli och hos Medlemsservice (se mejladress och telefonnummer nedan).

Hos Medlemsservice finns även riklig tillgång till tidigare nummer av SFT, som också kan beställas och delas ut till potentiella medlemmar för att väcka intresse för vår förening.
Dessutom finns på hemsidan en länk till en tidigare utgiven SFT som utan inloggning kan läsas som ett smakprov.

En informationsfilm finns både visnings- och nerladdningsbar på SFF:s hemsida. Den ger på 7 minuter i ett nötskal en presentation av alla medlemsförmånerna. Filmen är idealisk att visa i alla sammanhang där man får möjlighet att presentera SFF!

Det är klart, att alla flygintresserade i landet skall vara medlemmar i SFF, så sätt igång och sprid budskapet, värva medlemmar och utnyttja möjligheten att få värdefulla premier! 

Har du frågor om kampanjen när det t.ex. gäller praktikaliteter, så ber vi dig att kontakta SFF Kansli på telefon 0706-22 10 00 eller kansli@flyghistoria.org. Även SFF Medlemsservice kan kontaktas på telefon 0768-22 03 00 eller medlemsservice@flyghistoria.org

Varmt tack för dina värvningsinsatser, och lycka till!

Sammanfattning:

1. För medlemsvärvning

    – För varje ny medlem du värvar får du fraktfritt en bok / dvd i premie.

2. Välkomstgåva till nya medlemmar

  – Varje ny medlem får en rabattcheck om 20% i Medlemsservice sortiment plus en tidigare årsbok som välkomstgåva.

Så här går det till:

A. Du värvar ”Bertil” som ny medlem. ”Bertil” betalar själv medlemsavgiften.

1. Fyll i anmälningsformuläret som finns på hemsidan eller formuläret i informationsfoldern. Du kan även välja att kontakta SFF kansli och meddela att du värvar ”Bertil” samt uppge vilken premie du önskar.

2. Då betalning från dig för ”Bertils” medlemskap mottagits, skickas medlemskort och välkomstgåvan till ”Bertil” samt inloggningsuppgifter till medlemmars sida på hemsidan. Efter inloggning kan tidigare utkomna nummer av Svensk Flyghistorisk Tidskrift läsas. Kommande nummer under innevarande år skickas med post.

3. Medlemsservice skickar då också fraktfritt önskad värvningspremie till dig.

4. Av administrativa skäl kan det dröja några veckor efter betalningen innan välkomstgåvan och premien skickas.

B. Du värvar ”Bertil” som ny medlem genom gåva

1. Fyll i anmälningsformuläret som finns på hemsidan eller i foldern och uppge i meddelandefältet att det är en gåva och att du skall betala medlemsavgiften. 
Du kan även välja att kontakta SFF kansli och meddela att du värvar ”Bertil” samt uppge att det är en gåva från dig. Uppge även vilken premie du önskar.

2. Då betalning från dig för ”Bertils” medlemskap mottagits, skickas hittills under året utkomna nummer av Svensk Flyghistorisk Tidskrift plus medlemskort och välkomstgåvan till ”Bertil”.

3. Medlemsservice skickar då också fraktfritt önskad värvningspremie till dig.

4. Av administrativa skäl kan det dröja några veckor efter betalningen innan välkomstpaketet och premien skickas.

 Här är listan med premier att välja bland:

Premiebild 1

1. Välj en av dessa böcker

1. Svenska Flygvapnets högre chefer 1925-2005. Biografier och översikter. Rune Kjellander. 201 sid. 26×20 cm inb.

2. Flygande möten. Göte Rosén 159 sid.

3. Jorden Runt på 80 år. Med världen som arbets- och nöjesfält. Lars Gibson. 92 sid A4 hft. NYHET.

6. Flyghobby 2. Freddy Stenbom 96 sidor.

7. Flyget i Sverige. Sten Wahlström 172 sidor.

11. Det svenska militärflygets debut II. Malmen 1913. Börje Räftegård. 124 sid 18×24 cm inb.

12. Svenska Vingar 9, Flygplan på vykort. Blom/Räftegård, 192 sidor inbunden.

13. STRIL 60. Teknik, vetenskap och svensk säkerhetspolitiksäkerhet under kalla kriget. FOKK 32. Johan Gribbe. 288 sid inb.

14. Faktabok om Gripen. JAS AB/Flygvapnet. 172 sidor inb.

26. Jambo Kapten Gunnar. Minnen från ett liv i luften, G Sannergren 363 sid inb. Libyen-aktuell.

27. Palle Mellblom-lite snack och mycket verkstad. Lars Olefeldt, 248 sidor inbunden.

28. Flygtiga minnen 2.Sölve Fasth. 257 sid inbunden.

29. Svenska Vingar 2. Från Albatross till Viggen. Erik Estulf, 79 sidor inbunden.

30. De tog flyget till medeltiden. Svenskarna i Jemen, Lennart Andersson.

31. Flyget på Bulltofta. Flyghistorisk Revy 2004. 200 sid A 4 inb.

32. Time Flies. Flygtidtabeller och annat i färg sedan 1960-talet. Björn Larsson. 240 sid inb.

33. I position. 75 år med svensk trafikledning. 304 sid. A 4 inb.

36. Henry Kjellson, vår förste flygdirektör. ÖFS. 124 sid inb

37. Ö1 Tummelisa. Göran Danbolt. 112 sid inb.

38. Sunne Flygklubb genom tiderna. Hardy Häggman. A 4 inb. 151 sidor.

40. Northrop Delta. AB Aerotransport. Rob Mulder A4 inb 176 sidor. 

2. Eller välj två av dessa böcker

1. Flygande Loppan, en historik. Jan Forsgren, 48 sid hft.

2. Tionde flygflottiljen 70 år. Bulltofta 1940-1945. 50 sid hft A4.

3. Första flygningen i Göteborg 1911. Ulf Delbro. 16 sid hft A4.

4. Från ASJA till SAAB. Historien om en flygindustri. Gert Peterson 1999. 76 sid hft A4.

5. Minnen från AB Värmlandsflyg 1946-1950 Karl-Eskil Sahlman.

7. Över alla gränser Flyghistorisk Revy. Å Liljeberg.

8. SAAB 17 flyger igen. Bo Widfeldt. 34 sid A4 hft.

3. Eller välj en av dessa filmer.

1. SVENSKA JAKTFLYGPLAN. Flygvapnets jaktflyg. Filmkavalkad med alla svenska jaktplan. 9 olika filmer från AMF. Speltid 1 tim 32 min. NYHET

2. Militär flygutbildning på Ljungbyhed. AMF/SFF. Sju unika FV-filmer (rec SFT 3/12) Speltid 1 tim 27 min.

3. SAAB Flygplan. Från B 17 till Gripen. Filmkavalkad med alla plan. Filmer från SAAB, AMF, FVM, Öfs. Speltid 1 tim 58 min.

4. Ledarskap i Flygvapnet genom tiderna. Seminarium på Flygvapenmuseum.

Premierna skickas till dig fraktfritt. Obs: Då vi måste avvakta att medlemsavgiften för den nya medlemmen mottagits kan det dröja en viss tid innan du får din premie.

Om Du vill beställa ytterligare böcker eller DVD kan du få dem fraktfritt, om du beställer samtidigt med premie-beställningen.

Medlemsservice kan ge dig mer information om premierna.

Kampanjen pågår under hela 2020.

Checka in/ut hos SFF

Ange din e-postadress i “Username”-fältet och lösenord i “Password”-fältet.

 

Lite hjälp för att hantera SFF hemsida

Navigering

Hemsidan har alltid de översta menyerna tillgängliga (förutom om man kommit vidare till någon annan hemsida, ex. Webshop).

Det finns ett antal sätt att “förflytta sig”:

  • Via den övre blå menyn, där man kommer direkt till vald sida alt. där det finns en liten trekant där man kommer till undermenyer.
  • Under den blå menyn finns ett vitt fält med blå knappar; dessa leder direkt till speciella funktioner.
  • När man “rullat” en bit ner på en sida så dyker en upp nere till höger; Klicka på den och du kommer direkt upp till starten av sidan.
  • Om man har kommit vidare till en ny sida via en eller flera tidigare sidor (dvs. via länkar) och vill komma åter till någon av dessa tidigare sidor: Använd din webläsares bakåtpil (uppe till vänster) som ser ut ungefär så här: .
    Speciellt när man kommit över till någon annan hemsida, ex. Forum, så är detta ett sätt att ta sig tillbaka.
  • Om man någonstans vill ta sig direkt till startsidan så kan man alltid klicka på antingen Start på den blå menyn eller på SFF-loggan högst upp.

 

Logga in och logga ut

Den som är medlem kan logga in på hemsidan och får då tillgång till extra information. Bl.a. kan man då komma till SFF Digitalt bild- och mediearkiv.
Logga in gör man via knappen uppe till vänster; “Medlem: Logga in/ut här!”.
Logga ut görs med samma knapp!

Medlem måste ha angivit e-postadress för att kunna logga in. Denna e-postadress är också det “Username” man skall ange tillsammans med det lösenord man registrerat i medlemsregistret.

När du är inloggad så ser man på den blå menyn till höger sitt login-namn följt av “inloggad!” 

Om du inte är medlem så kan du enkelt fixa det genom att  klicka här! Det finns även flera ställen på hemsidan där du komma till medlemsanmälan.

När du är inloggad kan du komma åt det som ligger under knappen ”Medlemmars sida”, t.ex. SFF Publikationer och Digitalt bild- och mediearkiv. 

Medlem som har glömt lösenordet:
Klicka på “Logga in/ut” uppe till vänster och “Lost your password?”: Här skriver man sedan den epost-adress som man loggar in med. Ett mail med instruktioner kommer därefter att skickas till denna adress.

Logga in på Medlemssystemet:
Medlemmar kan logga in på medlemssystemet för att själva administrera sina egna medlemsuppgifter.
Om du skall logga in på Medlemssystemets hemsida (via menyn Medlem/Logga in på medlemssystemet) så är det samma användar-id och lösenord, och om du glömt lösenordet så finns även där en länk som fungerar på motsvarande sätt som ovan.

Vid problem med inloggning så kontakta antingen Medlemsservice eller Kansli; Kontaktuppgifter finns nederst på sidan. 

Digitalt bild- och mediearkiv

Detta når inloggad medlemmar via antingen knappen “Medlemmars sida(inloggad medlem)” eller knappen Bild- & Mediearkiv(inloggad medlem). 
Man kommer efter detta till en ny separat sida där man kan söka i det digra arkivet!
Observera att det finns en separat sida med instruktioner för sökning som nås via länken “Instruktioner för sökning” uppe till höger på mediearkiv-sidan.
När man vill åter till hemsidan så får man antingen “backa” tillbaka med webläsarens vänsterpil uppe till vänster, eller ange hemsidans adress (flyghistoria.org) i adressfältet.

 

Forum

Knappen “Forum” länkar dig direkt vidare till den separata Forum-sidan. 
Här behövs ett separat login om man vill logga in – Se “FAQ” eller “Bli medlem” på Forum-sidan!

 

SFF Webshop

Knappen “SFF Webshop” länkar dig direkt vidare till den separata SFF Webshop-sidan. 
Obs. att på första sidan här skall du klicka på “Svensk Flyghistorisk Förenings Webshop” uppe till vänster för att komma till själva butiken.
Här behövs inget login, men enbart medlemmar kan handla i denna webbutik.

 

SFF Profilprodukter

Knappen “SFF Profilprodukter” länkar  direkt vidare till en hemsida med SFF profilprodukter (ex. skjortor, jackor, väskor mm.) hos en extern leverantör. Här  kan man beställa och betala dessa produkter, men detta sker direkt med leverantören. SFF är alltså inte inblandad i själva försäljningen eller leveransen utan all kontakt sker med leverantören direkt. 

 

Start-menyn & SFF-logotypen

Denna meny längst till vänster tar dig alltid direkt till första sidan. 
Även ett klick på SFF-loggan tar dig alltid direkt till första sidan.

Längst ner på sidan

Finns traditionell allmän kontaktinfo samt möjligheten att följa SFF på Facebook. 

Mobila enheter och mindre skärmar

SFF hemsida anpassar sig till olika skärmstorlekar, speciellt då mobila enheter som mobiltelefoner och surfplattor (man kan även prova detta genom att minska fönstret på sin PC/Mac).
På en mindre skärmyta så ändrar sig menyer och text så att det inte blir så ”brett” och istället ”förlängs” hela innehållet.
Menyer nås genom att klicka/peka på ”fyrkanten med de tre strecken” (hamburgare kallas den också) högst upp.