Text och foto: Lennart Berns

Plane spotting är en hobby på frammarsch. Det har visats inte minst på de kurser som SFF och Swedavia genomfört på Arlanda under årens lopp, den senaste i maj i år.
Arlanda har dock sina begränsningar, inte minst när det gäller antalet flygbolag. Hängivna spotterentusiaster beger sig därför till någon av de flygplatser i Europa eller annorstädes, vilka erbjuder dels en stor flora av flygbolag, dels en tät trafik. Nya utsiktsterrasser, utmärkta för plane spotters, börjar dyka upp lite varstans.
Det uppförs även utsiktsplatser särskilt anpassade för plane spotters, som nu senast i Bryssel. Andra finns bland annat i München och på Malta. Bland dem i det relativa närområdet finns de utmärkta faciliteterna på Tegel i Berlin och Düsseldorfs flygplats. De kan nås över dagen, ofta till relativt låga priser om man är ute i god till eller väntar till sista minuten.

Onsdagen den 13 juni var vi några som begav oss till Düsseldorf med SAS-flyget klockan 0825 och stannade till kvällen. Det kostade en dryg tusenlapp fram och tillbaka. I Düsseldorf är trafiken tät och omväxlande, vilket framgår av den följande kavalkaden.
Utsikts- och åskådarterrassen ligger på terminalbyggnadens tak och är lätt att nå. Inträdet kostar några Euro och man har att passera en säkerhetskontroll. Där är alltid fullt med folk, från skolklasser med vinkande barn till ”professionella” spotters med kikare, kamera och anteckningsblock.

image 16 compressedAlitalias framtid är osäker. Många ansträngningar görs att rädda flygbolaget som dras med ekonomiska problem.

 

image 15 compressedTurkiska flygbolaget SunExpress har en tysk avdelning som flyger Boeing 737, bland annat denna ”reklampelare”.

 

image 14 compressedRyska flygbolaget Rossiya har en originell målning på sina Airbus A319.

 

image 13 compressedNorwegian har porträtt av berömdheter på sina flygplans fenor, här den svenske målaren Andes Zorn.

 

image 12 compressedAir France matar bland annat Düsseldorf med brasilianska Embraer 170 från regionalbolaget HOP.

 

image 11 compressedAir Berlin har gått i konkurs och flygplanen sålts till bland annat Eurowings och EasyJet, men ännu har inte ommålningen hängt med.

 

image 10 compressedEurowings flyger även med belgienregistrerade Airbus 340.

 

image 9 compressedIranska Mahan Air är ett något annorlunda flygbolag i Düsseldorf.

 

image 8 compressedCharterbolaget Condor tillhörde en gång tyska Lufthansa men är nu övertaget av Thomas Cook. Namnet Condor har dock behållits, efter protester. Färgen på de tyska kondorerna går igen i motorgondolerna.

 

image 7 compressedAirbus 350 är en relativt ny typ som ny börjar ses mer och mer.

 

image 6 compressedEn av TUI:s Boeing 737 i något udda reklammålning.

 

image 5 compressedDet är inte bara män som fascineras av spotterhobbyn. Denna dam sågs flitigt fotografera och anteckna.

 

image 4 compressedFörre racerföraren Nikki Lauda har haft flera flygbolag. Senaste är Laudamotion, i Österrike.

 

image 3 compressedEn nykomling bland flygplanstyperna är Bombardier CS300 som även beställs av svenska BRA.

 

image 2 compressedDet är populärt att ta skolklasser till Düsseldorfs utsiktsplats. Månne finns bland dem en och annan framtida plane spotter!

 

image 1 compressedBoeings B787 Dreamliner är lätt att känna igen på sin stora spännvidd och den mycket strömlinjeformade nosen.

 

image 0 compressedTvå nyanser av grönt!
I förgrunden irländska Aer Lingus Airbus 320 och i bakgrunden ryska S 7 Boeing 737.