Text och foto: Ulf Delbro
Foto: Sven-Erik Jönsson

Det blev en verklig klassiker, en De Havilland DH. 80A Puss Moth, tillverkad 1930, som den 2 juni blev vinnare av SFFs Veteranflygpris 2018.
Vandringspriset, en modell av flygplanet BHT 1, Beauty, utdelades traditionsenligt vid EAA:s fly-in, som även i år arrangerades på Falköpings flygplats.
Flygplanet, med registreringen SE-AFH ägs sedan 2009 av trion Curt Sandberg, sonen Stefan Sandberg och Håkan Wijkander.

Puss Moth är tvåsitsigt, men en tredje person kan sitta längst bak. Motor är (sedan 2016) en Gipsy Major 10, 4 cyl, 130 hp. Maxfart är 196 km/h, marschfart 174 km/h. Räckvidd är 483 km.
Totalt tillverkades 259 st av denna typ i England sant 25 st i Canada.

Det nu vinnande flygplanet, med s/n 2038, registrerades i England den 23/5 1930 och flög där fram till 1936 då det såldes till Svensk Flygtjänst och fick registreringen SE-AFH.
Flera ägarbyten följde på varandra, varav flygarparet Birgit och Nils Thüring är ett av de mer kända namnen. De döpte flygplanet till ”Pussy” och for i juni 1939 med sitt nyförvärv på en rekorderlig 14 dagars bröllopsresa i femton länder i Europa, endast några månader innan andra världskriget bröt ut!

I början av 1950-talet gick luftvärdighetsbeviset ut och flygplanet avregistrerades.
Det stod undanställt fram till mitten av 60-talet då det köptes av en flygentusiast i Spånga, som avsåg att renovera flygplanet. Efter mer än 40 år insåg han att han blivit för gammal, så Curt och Stefan Sandberg i Håtuna fick förvärva det 2009.

Och nu började det hända saker. 2012 satte Curt och Stefan igång med en genomgripande renovering, och samtidigt tillkom ännu en delägare, Håkan Wijkander. -Vi har säkert lagt ner minst 5000 timmar på renoveringen, säger Curt och Stefan vid vår intervju med dem efter prisutdelningen.
Flygkroppen är i stålrör men vingarna är i trä. Allt trä fick limmas om och vingbalkarna förstärkas plus förstås en massa annat renoveringsarbete, förklarar de.

- Att vi fått SFF:s Veteranflygpris är ett kvitto på, att det mödosamma arbete som vi lagt ner på renoveringen varit framgångsrikt, och vi är mycket glada över utmärkelsen säger de båda med en mun. Håkan Wijkander var oturligt nog inte på plats vid prisutdelningen, men skall givetvis också lyftas fram!

Renoveringen slutfördes på hösten 2016 och ett luftvärdighetsbevis utfärdades den 8 december samma år. Maskinen har därefter flugits ca 50 timmar inklusive en resa till England-Holland-Tyskland under en vecka, som Stefan och Håkan gjorde 2017.

Inom kort skall de två flygentusiasterna göra en riktig långresa. – Vi skall ner med Puss Mothen till Australien på en fyra veckors rundtur ”down under” berättar Stefan. Från början avsåg vi flyga hela vägen ner, men det är för oroligt på flera håll på vägen dit, så vi har slagit det ur hågen och i stället fraktar vi ner maskinen i en container, vingarna går att vika bakåt, vilket blir väldigt praktiskt, förklarar Stefan.

Curt, Stefan och Håkan äger även två Klemm 35, även de med hemvist på Håtuna. Dessa fraktade man för 10 år sedan i container till Nya Zeeland och flög runt med i fem veckor, så Stefan och Håkan har rutin på den här typen av ”utflykter”, kan man säga.

Puss Mothen är väldigt trevlig, men är egentligen ingen höjdare jämfört med Klemm 35 när det gäller flygegenskaper, framhåller Stefan Sandberg.
Det gäller att flyga med alla rodren medan Klemmen bara kräver skev- och höjdroderflygning. Men Mothen är mycket stadig i landning och tål mycket sidvind. Den har även bromsar, vilket var ovanligt på den tiden. De kom till efter ett landningshaveri i Belgien 1930, då landstället skadades.
Flygplanet hade ursprungligen ekerhjul utan bromsar, men vid reparationen monterades större hjul samt bromsar, vilket var mycket bra. En speciell finess är stöttorna som går att vrida för att användas som luftbromsar, det är mycket praktiskt vid just landning, påpekar Stefan.

Flygplantypen som sådan har en mycket imponerande historia med en mängd rekordflygningar i början av 30-talet.
Bara ett par exempel: Amy Johnson flög i juni 1931 från Lympne i England till Tokyo på 8 dagar, 22 timmar och 35 minuter. Den 18 augusti 1932 gjorde Jim Mollison den första soloflygningen öst-väst över atlanten, från Dublin på Irland till Penfield Ridge i Canada, 5794 km på 31 timmar och 20 minuter.
De Havilland Puss Moth har verkligen utmärkt sig, minst sagt!

Men, varför lägger man då ner så kolossalt mycket tid på att renovera flygplan? -Jo, vi älskar gamla flygmaskiner, svarar Curt Sandberg med stor inlevelse. Jag har hållit på med hembyggeri hela tiden, och det har nog blivit uppemot 40 år vid det här laget.
Det började med en Jodel och resten är historia. Jag har varit engagerad i EAA i 35 år med olika uppdrag. Ordförande omväxlande med verksamhetschef har jag varit i 20 år, berättar Curt, som ju är en mycket välkänd flygentusiast hos snart sagt alla med en koppling till flyg, särskilt bland de inom hembyggarskrået.

Det kom uppemot 130 flygplan till EAA:s fly-in i Falköping den 2 juni. Ett 10-tal var kandidater till Veteranflygpriset, som juryn Björn Svensson, (ordförande), Ulf Delbro, Carl-Olof Emanuelsson och Henrik Tisell hade att skärskåda.
Vinnaren blev alltså Puss Moth SE-AFH. Vi säger ett stort Grattis till ägarna Curt och Stefan Sandberg och Håkan Wijkander!

 

Veteranpris 2018 Bild 1 1Veteranflygprisjuryns ordförande, styrelseledamoten i SFF, Björn Svensson överräcker vandringspriset, en modell av BHT1 Beauty till Stefan och Curt Sandberg.
Foto: Ulf Delbro

 

Veteranpris 2018 Bild 2 1Föremålet för utnämningen – De Havilland DH. 80A Puss Moth. 
Foto: Ulf Delbro

 

Veteranpris 2018 Bild 3 1Två glada pristagare – Stefan och Curt Sandberg. Delägaren Håkan Wijkander saknas.
Foto: Sven-Erik Jönsson

 

Veteranpris 2018 Bild 4 1Den finurliga, vridbara stöttan som blir en utmärkt luftbroms.
Foto: Sven-Erik Jönsson

 

Veteranpris 2018 Bild 5Puss Moths cockpit. 
Foto: Sven-Erik Jönsson