Som ett led i Svensk Flyghistorisk Förenings medlemsvård, anordnades lördagen den 16 september en kurs för plane spotters på Arlanda, eller flight spotters som de också kallas. Vädret var på sitt mest strålande humör, i både överförd och bokstavlig bemärkelse. Vi hade satt ett tak på 20 deltagare, men det blev 21 varav två kvinnor. Flera av kursdeltagarna var långväga resenärer, från bland annat Göteborg, Jönköping och Mora. Två av kursdeltagarna hade fått kursen i födelsedagspresent! Huvuddelen var medlemmar i SFF eftersom kursen denna gång endast marknadsförts genom föreningens egna kanaler, som Flyghistoriskt Forum och Svensk Flyghistorisk Tidskrift.

Om vi räknat rätt var detta den sjunde kursen i ordningen. Den inleddes med ett teoriskede i Arlanda Flygsamlingar, där grunderna för plane spotting gicks igenom och ett antal flygplan och deras karaktäristika presenterades. Ledare för det avsnittet var undertecknad samt Rolf Larsson, f d SAS-kapten och en av landets främsta kännare av flygplansregistreringar och flygplanbeteckningar. Därefter talade civilingenjören Mikael Persson från Swedavia om den nytta spotters kan göra för flygplatsen genom att låna ut sina ögon och öron för att rapportera störningar av olika slag. Hit hör skräp på banan, åverkan på staket eller liknande som tillhör flygplatsen, personer med laserpekare samt inte minst drönare. Varje kursdeltagare fick dels en badge med telefonnummer till ansvariga på flygplatsen, dels en specialdesignad spotterväst vilken också talar om för den patrullerande vaktpersonalen att bäraren tagit del av flygplatsens information.

På detta följde praktiska övningar under handledning vid aktuell banända, först vid bana 26 och därefter i den av SFF och Swedavia uppförda spotterpaviljongen invid bana 19L. Trafiken var tät med en mångfald olika flygplanstyper. Som avslutning på de praktiska momenten genomfördes en rundtur till Arlandas olika spotterplatser vilka deltagarna kunde pricka in på den karta som ingick i det spotterkompendium, som delades ut vid kursstarten.

Kursen avslutade med återsamling i Arlanda Flygsamlingar för kort erfarenhetsdiskussion, försäljning av spotterlitteratur, aktuell information om SFF samt eminente Jan Forsgrens guidning genom samlingarna.

Om denna heldag i plane spottingens tecken, har några av deltagarna hört av sig:

– SFF bjöd in till ”spotterkurs” en lördag då höstsolen sken behagligt på oss. Vi var nog 20, unga och gamla, med en kamera om halsen och ett annat gemensamt intresse, nämligen flygplan. Vi samlades bland gamla flygplan, flygplansamlingen på Arlanda. Där fick vi en genomgång av Lennart Berns, pensionerade SAS-kaptenen Rolf Larsson och civilingenjören Mikael Persson från Swedavia. Genomgången var trevlig, informativ och gav många praktiska råd. Därefter uppdelning i grupper och med militärisk precision åkte vi till olika lämpliga ställen för fotografering. När ATC bytte banor för start och landning förflyttade vi oss raskt till andra platser för vidare fotografering. Förhoppningsvis kommer SFF att fortsätta med den här typen av kurser. Mycket lärorikt! Jag ger kursen högsta betyg! Till slut, var finns alla kvinnliga flygintresserade med kamera? (Leif Rosell, pensionerad SAS kapten)

– Tack för en trevlig kursdag! Kul att få träffa lite nytt folk och kanske blivande spotters. Jag hörde att det var några som tyckte att det var häftigt att komma så nära och att de skulle åka ut igen. Jag har inget att klaga på kursen förutom att det var lite dåligt tryck på bilderna i slutet på kompendiet. (Owe Hanqvist)

– Tack för en jättebra kurs! Något jag skulle tycka vore toppen är inplastade små bilder på de kanske 15 vanligaste typerna. Man kan då ha med de bilderna ut i alla väder. Tänkte även det skulle vara kul med lite mera fakta om motorer, antal passagerare, bränsleåtgång kostnader för start och landning, etc. Återigen stort tack! (Ulrika Teemant)

– Vill tacka för en utomordentlig trevlig dag. Hela upplägget var kanon med bra intro i början för sen vidare färd till de olika spotterplatserna, som jag kommer att återvända till mer än en gång och jag hoppas att vi ses vid flera tillfällen framöver. Tycker inte att ni behöver ändra på så mycket utan kör på med detta upplägg. (Mikael Bength)

Vi i kursledningen tar till oss synpunkterna och kommer att göra nästa kurs ännu bättre!

Text Lennart Berns

 

Spotterkurs sept17 HS TKN
En fartfylld bild på en Boeing 777 från Thai under start från bana 19R. Foto Owe Hanqvist

 

Spotterkurs sept17 LN RGG
Från SFF:s och Swedavias spotterpaviljong är avståndet kort till intilliggande taxibana. Härliga hälsningar utväxlas mellan spotters och piloter, som här från SAS Boeing 737-800 Asgerd Viking. Foto Owe Hanqvist

 

Spotterkurs sept17 ZS GAW Airbus A320 3210054 Arlanda160917 c10239
Påpasslig bild av omålade Global Aviation Operations Airbus A320 med charterpassagerare från Antalya, Turkiet. Det 28 år gamla flygplanet har tidigare tjänstgjort i bland annat US Air och American Airlines. Foto Jan Buisman

 

Spotterkurs sept17 Ovning Flightradar24
Kursdeltagarna övas i att lokalisera inkommande flygplan med hjälp av appen Flightradar24. Appen ersätter i mångt och mycket tidigare spotterhjälpmedel som kikare och radiomottagare. Foto Lennart Berns

 

Spotterkurs sept17 Landning 19L
Kursdeltagarna fick praktiska varselvästar som gåva av Swedavia. En av SAS nya Airbus A320neo med så kallade sharklets i vingspetsarna, speglar sig i Halmsjöns vatten under kort final bana 19L. Foto Lennart Berns

 

Spotterkurs sept17 222A5801
Norwegians Dreamliner med sina karaktäristiska vingar på kort final till bana 26. Foto Leif Rosell