Flygdagen i Örebro den 2 september uppfyllde alla kriterier på en lyckad flygdag! Solen sken, himlen var klarblå och cumulusmolnen kritvita, temperaturen var behaglig. Redan tidigt började publiken strömma till för att njuta av de spektakulära uppvisningarna, vilka föredömligt följde slag i slag, utan longörer. När ett uppvisningsflygplan landade, var nästa ofta redan i luften. Markutställningen bjöd också mycket att studera, som allmänflygplan, historiska flygplan och modellflygplan. Då och då avbröts flyguppvisningarna av startande och landande charterflygplan, affärsflygplan och ambulansflygplan, ”extranummer” som gav extra krydda åt anrättningen.

Själv anlände jag till flygdagen som det anstår, i Flygande Veteraners silvergråa gamla dam Daisy, världens enda svenskregistrerade DC-3, efter en trettio minuters behaglig flygning från hemmabasen i Västerås. Första som mötte var en uppvisning av en annan silvergrå gammal dam, Saab J 29 Tunnan från Swedish Air Force Historic Flight. Deras fantastiska samling av huvudsakligen samtliga Saabtillverkade jetflygplan utom J 21R, är fullkomligt världsunik, och man kan inte annat än att lyfta på hatten för dessa fantastiska män, både i luften och på marken, som håller denna armada flygande! Uppvisningarna med Saab 105, Tunnan, Lansen, Draken och Viggen var några av flygdagens absoluta höjdpunkter. Särskilt trevligt var det att åter få se trotjänaren J 32B Lansen i luften igen, efter fem års stillestånd. Biltema visade upp både North American Mustang och Supermarine Spitfire, för dagen flugna av Jan Andersson och Pär Cederqvist till det rytande ackompanjemang som bara Rolls Royce Merlinmotorer kan frambringa! Som kontrast till dessa jaktflygplan från andra världskriget genomförde Mikael Carlson och Johan Gustafsson en lustiger dans i Fokker DVII och Tummeliten, en fingerad luftstrid som den kunde ha gestaltat sig över Flanderns skyttegravar under första världskriget.   

Team 50 med Saab Sk 50 Safir uppträdde i tregrupp och fick hjärtat att klappa lite fortare hos dem som fick sin grundutbildning på typen, vilken under många år fostrade flygelever på Krigsflygskolan i Ljungbyhed. Pilotveteranerna Olle Norén och Kjell Nordström visade roteflygning i den högre skolan med två Sk 16. Uppvisningarna fortsatte i raskt takt med solouppvisning av DC-3:an Daisy, helikopteruppvisning med veteranhelikoptrar från Flygvapenmuseum, avancerad flygning med Extra EA 300L och fallskärmhoppning av medlemmar i den lokala hoppklubben.

Flygdagen i Örebro var mycket lyckosam även när det gällde medlemsrekrytering. Radarparet Sune Larsson och Ulf Delbro, som förstärkte bemanningen av SFF-montern och fokuserade på värvningsinsatser, lyckades rekrytera ett 20-tal nya medlemmar. Glädjande nog var flera av dessa ungdomar, vilket naturligtvis är mycket välkommet! Mycket trevligt var också besök av många medlemmar, som dök upp för en pratstund. De gav även god draghjälp åt nyrekryteringen genom att berätta för dem som övervägde medlemskap, hur nöjda de är med SFF. I Medlemsservice tält svarade Henrik Tisell och Lars Tolksam för försäljningen av förenings utbud. Stort tack till alla SFF:are som på detta sätt hjälper och stöttar föreningen!

Text och foto: Lennart Berns

 

Orebro17 Viggen Brutala AJ 37 Viggen imponerade stort på besökarna genom Stellan Anderssons uppvisning som omfattade hela fartregistret upp till knapp ljudfart samt kortlandning med reversering.

 

Orebra 19 16 roteDet är inte många meter mellan flygplanen när rutinerade Olle Norén och Kjell Nordström visar roteflygning med North American AT-6, iFlygvapnet Sk 16.

 

Orebro 17 340
Saab 340 i denna målning och märkning gav associationer till den tid Swedair flyg typen.

 

Orebro 17 Tunnan copy
Saab J 29 Tunnan taxar in efter sin uppvisning. Tunnan flög första gången 1948 och fyller alltså 70 år nästa år! Still going strong!

 

Orebro 17 Extra
Extra EA 300L är ett flygplan konstruerat enbart för avancerad flygning, något som också flygdagspubliken fick bevittna.

 

Orebro 17 Kjell
Kjell Nordström är Sveriges meste uppvisningsflygare genom tiderna. Han har spakat allt från  Bleriot XII till Viggen! Här kliver han ur sin Sk 16.

 

Orebro 17 Rok
Rök förhöjer alltid värdet av flyguppvisningar, särskilt för flyguppvisningsgrupper, som här Team 50.

 

Orebro 17 SFFh rnan copy
SFF hade fått en bra plats för rekrytering och försäljning, något som denna bild ger vittnesbörd om. Det var många som ville veta mera om föreningen, träffa likasinnade eller ta del av Medlemsservice breda sortiment.

 

Orebro 17 Sm grabbar
Det skall börjas i tid … Kanske drömmer dessa småkillar om ett liv i det blå när de blir äldre. I bakgrunden Flygande Veteraners DC-3 Daisy.

 

Orebro 17 HKP 5
Hugheshelikoptern med svensk beteckning HKP 5, var en gång grundskolhelikopter innan Försvarsmakten övergick till att köpa denna utbildning i Tyskland.