Lördagen 10 december 2016 presenterades årets Flyghistoriska Revy ”32 Lansen” av författaren Sven Stridsberg inför ca 30 inbjudna som har haft ett speciellt intresse och anknytning till flygplanet Lansen.

Detta var den åttonde årsbok Sven författat och producerat. Därutöver har han gjort layout för ytterligare 10, så Sven har totalt producerat 18 flygrevyer för SFF:s medlemmar. 

Egentligen hade SFF räknat med att detta event skulle bli premiärvisning av årsboken, men i år var tryckeriet ovanligt tidiga med distributionen av boken och sista SFT för året, så medlemmarna fick sina efterlängtade klenoder i brevlådan i slutet av veckan innan.

Sammankomsten blev dock mycket lyckad. Sven Stridsberg berättade först om framtagningen av boken och en del om utvecklingen av flygplanet.  Därefter berättade Alf Ingesson-Thor om sin tid som lansen pilot samt visade en film som först nyligen blivit publikt tillgänglig på You-Tube. Se den via denna länk  https://www.youtube.com/watch?v=y1Rhqkr8Zok

Årsboken har mottagits mycket väl av dem som redan fått den, att döma av alla positiva inlägg vi ser på SFF:s Facebooksida - det är vi förstås mycket glada och stolta över" Vi hoppas att den mycket fina boken skall locka till många nya anmälningar om medlemskap i SFF - Sveriges största förening för alla flygintresserade!

Text Bengt Olov Näs och foto Ulf Delbro

Stridsberg IMG 0093

Författaren Sven Stridsberg presenterar SFF Flyghistoriska Revy 2016 "32 Lansen"

 

BokslappIMG 0096

Alf "Affe" Ingesson Thor berättade om sin tid som Lansen förare. A32an i bakgrunden har "Affe" flugit på F 6.

 

BokslappIMG 0090

Några av åhörarna i spänd förväntan. Bland andra Ulf Edlund, Thomas Allard, Per Pellebergs, Stieg Ingvarsson, Sven Scheiderbauer, Björn Svensson, Mats Hugosson, Knut Övrebö, Bengt Andersson, Carleric Weiland och Hans Kampf.

  BokslappIMG 0100

Sven Stridsberg signerar boken åt Henrik Tisell. I bakgrunden Alf Ingesson Thor och Christer Persson SFF Medlemsservice.